Honderd Heiligen in Huis Bergh 21 april 2017 – 1 maart 2018

Van 21 april tot 1 maart 2018 is de tentoonstelling ‘Honderd Heiligen in Huis Bergh’ te zien. In de laat middeleeuwse kunstcollectie van Kasteel Huis Bergh bevinden zich heel veel afbeeldingen van heiligen. Patroonheiligen, naam heiligen en hoofdpersonen in boeiende heiligenverhalen. Door de eeuwen heen zijn heiligen of wonderen een dankbaar onderwerp van veel schilderijen en handschriften. Heiligen werden aangeroepen als mensen in nood waren of om te bedanken.

Veel Nederlandse voornamen zijn afgeleid van heiligennamen zonder dat de bezitters van die namen zich daarvan bewust zijn. Interessant en vermakelijk is de  film met verhalen van personen waarvan de voornaam is afgeleid van een heilige. Ze vertellen of ze iets herkennen in de eigenschappen van die heilige. In de Zaal met Honderd Heiligen kan de bezoeker zijn eigen heilige opzoeken en zich daarbij (laten) fotograferen.

Bij de “heiligen-audiotour”  komt de nadruk te liggen op het kijken naar het object. Wat of wie zie je? Hoe weet je wie er afgebeeld wordt? Ook komt er ruimte voor verdieping voor de bezoeker die graag wat dieper op het onderwerp ingaat.

Voor kinderen is er een zoektocht in de collectie naar attributen van heiligen en wordt uitgelegd wat de betekenis ervan is.

Meer informatie op: www.huisbergh.nl

Ga terug

Bel mij terug:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact opnemen

Ruimzicht
Kilderseweg 19
7038 EH Zeddam

+31 (0)314-651941
info@ruimzicht.com

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.