uit eten doetinchem restaurant
Blog

Lekker uiteten in de omgeving van Doetinchem (Restaurant tip)

Ben je op zoek naar een een leuk restaurant waar je lekker kunt uit eten in de buurt van Doetinchem?

Kom dan eens gezellig langs bij Brasserie Brût in Zeddam. De brasserie heeft drie verschillende kaarten die voor iedere moment van de dag iets lekkers te bieden hebben. Kom langs om te lunchen, borrelen of te dineren. Bekijk hier direct informatie over het restaurant.

Lunchen in Doetinchem (omgeving)

Brasserie Brût is te vinden in Zeddam, slechts 7 minuten rijden van Doetinchem. Vanaf het zonnige terras kijk je uit op het Bergherbos. Op de recentelijk vernieuwde lunchkaart vind je gerechten als flammkuchen, sandwiches, soepen en wat dacht je van onze huisgemaakte broodbol met verschillende dipjes. Bij Brasserie Brût kun je terecht voor een zakenlunch, maar ook voor een gezellige uitgebreide 2-gangen lunch.

Tip voor een gezellige middag bij Brasserie Brût

Tijd om weer eens gezellig bij te praten met een vriend of vriendin? Of hebben jij en jouw partner iets te vieren? Dan is het toch heerlijk om rustig te kletsen, te genieten van lekker eten en te proosten! Op onze menukaart hebben wij diverse borrelmogelijkheden, waarmee jullie de middag goed door komen. Denk hierbij aan een Achterhoekse Borrelplank, een luxe borrelplank of nacho’s met kaas of pulled chicken. De bediening legt je hierbij graag in de watten met bijpassende wijnen of speciale biertjes uit de eigen streek.

De borrelplanken zijn de hele dag te bestellen en dus een absolute aanrader als je op zoek bent naar een middagvullend programma, of naar een plekje om te borrelen in de omgeving van Doetinchem.

Dineren

Naast lunchen en borrelen, kun je bij Brasserie Brût ook heerlijk dineren. Meerdere keren per jaar wordt de menukaart gewisseld. Hierbij worden seizoensgebonden gerechten zoals asperges en wild toegevoegd aan de menukaart. Ook producten uit de Achterhoek en het Montferland krijgen een mooi plekje op onze menukaart. Het restaurant van Brasserie Brût staat bekend om het lekker lang tafelen, het genieten van de specialiteiten van de chef en de persoonlijke aandacht door de bediening. Echt een avond genieten, een avond uit! Ons motto is dan ook: Proef, beleef en geniet!

restaurant - uit eten in de buurt van Doetinchem

Lokale samenwerkingen Achterhoek

Bij Brasserie Brût hechten wij veel waarde aan onze leveranciers. Wij vinden het belangrijk om lokale producten een podium te geven in de Brasserie. De gerechten worden daarom zoveel mogelijk bereid met lokale producten. Zo levert de Korenmolen uit Zeddam de bloem voor de huisgemaakte broodbol, van Bommel Beef uit Toldijk levert de hamburgers voor onze special: de Brût Burger. Een groot deel van de rundvlees gerechten en de kaas van ons kaasplankje komen van Boerderij Ruimzicht uit Halle. Elke dag wordt gekeken hoe er zo duurzaam en lokaal mogelijk gekookt kan worden.

Niet alleen in de keuken wordt er veel met lokale producten gekookt, maar ook de dranken in het restaurant zijn steeds meer van lokale afkomst. In het restaurant worden Emma thee, Montferlandse wijnen, Achterhoekse likeurtjes en Achterhoekse Limoncello geschonken.

Extra tips

Bij Brasserie Brut worden meerdere evenementen per jaar georganiseerd. Zo worden onder andere nieuwe seizoenen in gejuicht met speciale thema avonden! Hieronder staan de evenementen die jaarlijks terugkomen.

Wildavond

Eind november organiseren wij jaarlijks een wildavond. Een avond waarop wij het wildseizoen officieel openen. Onze koks stellen voor deze avond een speciaal 5-gangen wildmenu samen. Onze bediening selecteert bijpassende bieren en wildwijnen om het helemaal af te maken.

Kerst

Op 25 en 26 december wordt het restaurant van Brasserie Brût omgetoverd tot een winterse, feestelijke en sfeervolle aangeklede zaal. Kom op deze dagen genieten van een feestelijk Kerstmenu. Laat je culinair verrassen door ons keukenteam en in de watten leggen door onze bedieningsmedewerkers. Ontzorg en geniet van elkaar, dan doen wij de rest!

Zomeravond

Wij krijgen geen genoeg van lange, warme zomeravonden. Dit vieren wij dan ook graag met een zomeravond bij ons op het terras, een jaarlijks terugkerende feestelijke avond. Tijdens de zomeravond is ons terras zomers aangekleed en versierd met gezellige verlichting. Er is live cooking aanwezig, er zijn heerlijke cocktails, verfrissende drankjes en er worden zomerse nummertjes gedraaid. Precies hoe een zomerse avond hoort te zijn in onze ogen!

Brût specials

De specialiteiten van de koks worden Brût Specials genoemd. Leer de signaturen van onze chefs kennen. Het 4-gangen verassingsmenu, Black Bastard gerechten, de beruchte Brûtburger of zelfs Kreeft en Oesters! Voor ieder wat wils, laat je verassen!

Dieet, allergie of fodmap dieet?

Heb je een dieet of allergie? Onze koks zien het als een uitdaging om voor jou een heerlijk gerecht te creëren! Wist je dat wij ook zijn aangesloten bij het Fodmap concept? Buikpijnvrij uiteten? Bij ons kan je terecht! Geef het even aan tijdens jouw reservering en onze kok zal samen met jou kijken wat mogelijk is!

Wanneer kom jij lunchen, borrelen of dineren?

Restaurant

Geen restaurant acties meer mislopen?

Wil je geen thema avonden, restaurant acties of mooie aanbiedingen meer missen van Brasserie Brût? Meld je dan hier aan en ontvang altijd als eerste de nieuwste updates. Tijdens het reserveren kun je je ook eenvoudig aanmelden.