Blog

Ontdek de Achterhoek

Ontdek de Achterhoek

Wil je meer weten over de omgeving van Hotel Ruimzicht? Lees hier wat er allemaal te doen is in de omgeving van het hotel. Ontdek leuke verassingen die de regio te bieden. Plekken die je écht gezien moet hebben en activiteiten die jouw bezoek aan de Achterhoek compleet maken.

De omgeving

Zeddam ligt in de gemeente Montferland, een prachtig stukje Nederland. De rust en ruimte van de Achterhoek en het Montferland zijn met geen andere streek in Nederland te vergelijken. Daarom is Hotel Ruimzicht voor veel liefhebbers van de natuur een aantrekkelijke locatie. Het hotel ligt in een bosrijke omgeving waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en mountainbiken.

ontdek de achterhoek
ontdek de achterhoek

Wandelen in Montferland

Ontdek de achterhoek en de Montferlandse bossen zijn erg mooi en zeker de moeite waard om een wandeling te maken. Met een oppervlakte van ruim 2200 hectare zijn hier voldoende mogelijkheden voor:

 • 11 gemarkeerde wandelroutes variërend van 2 tot 7 kilometer
 • 2 lange afstandspaden passeren het bos, namelijk het Pieterpad en het Noaberpad
 • Voor de langere wandeling zijn er ook nog Nordic Walkingroutes beschikbaar variërend tot 16 km

Vanuit het hotel starten twee wandelroutes richting de Montferlandse bossen. De routes zijn op te vragen bij de receptie.

Montferlandse bossen

Montferland bestaat uit drie bossen die worden beheerd door natuurmonumenten:

 • Bergherbos Een heuvelachtige gebied dat voor een groot deel bestaat uit gevarieerd bos met akkers, weilanden en dorpjes eromheen.
 • Bijvanck Een vogelrijk gebied dat bestaat uit naald- en loofbos met daartussen enkele akkers en weilanden.
 • Bevermeer Belangrijk verbindingsgebied tussen Montferland en Veluwezoom, dat bestaat uit loofbosjes en houtwallen

De Achterhoek heeft zoveel moois te bieden, dat alles niet in één dag te zien is. Ons hotel is centraal gelegen en daarmee de perfecte startpositie voor jouw fietsweekend of fietsvakantie in Nederland. Kom lekker bij ons overnachten en laat je compleet in de watten leggen.

Nordic Walking

Onder de naam Nordic Walking Park Montferland-Elten is een grensoverschrijdend netwerk van 80 km bewegwijzerde Nordic Walkingroutes door het Bergherbos en Eltenberg gerealiseerd. Het Duits-Nederlandse routenetwerk (ca. 40 km aan beide zijden), bestaat uit zeven afzonderlijke routes. Variërend in lengte van 3.3 tot 15.6 km, die onderling met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is een bijzonder en zeer aantrekkelijk netwerk ontstaan dat iedere Nordic Walker –van recreatief tot sportief- op maat op de wenken bediend.

Fietsen

Met het netwerk van fietsknooppunten zijn eindeloos veel fietsroutes te maken door de Achterhoek. Het netwerk in de Achterhoek is bijna 1.500 km lang en telt 330 knooppunten. Het is mogelijk om jouw fiets in onze overdekte fietsenstalling te stallen. de fietsenstalling beschikt ook over meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Mountainbiken

Door het Montferland/Bergherbos loopt een prachtige mountainbikeroute. De 26 kilometer lange route kent een aantal pittige klimmetjes en lekkere snelle afdalingen. De hoogteverschillen maken van deze tocht een prachtige uitdaging. De route staat al een tijd lang in de top 10 van mooiste mountainbike routes van Nederland en is op verschillende punten te starten en in te korten. Om de route te mogen rijden is een vergunning nodig. Deze is voor €5 verkrijgbaar bij VVV  Montferland.

Leuke steden

De gezellige stad Doetinchem ligt op 15 minuten rijden van Zeddam. Arnhem bereik je binnen 30 minuten via de snelweg. Hier kun je o.a. een bezoek brengen aan het Nederlands Openluchtmuseum of de dierentuin Burgers’ Zoo. Duitsland ligt op een steenworp afstand van Zeddam. Net over de grens liggen de plaatsen Kleve en Bocholt die het bezoeken waard zijn.

Leuke tips in de omgeving

 • Winkelen in Arnhem of Doetinchem
 • Overdekt winkelen in Oberhausen
 • Wandelen in de Montferlandse Bossen
 • Bezichtig het kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg
 • Mountainbiken in de Montferlandse bossen op één van de mooiste en zwaarste parcours van Nederland
 • Bezoek de Grafelijke Torenmolen in Zeddam, oudste molen van Nederland
 • Bezoek het kleinste stadje van Nederland, Bronckhorst
 • Een dagje terug naar vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum
 • Een balletje slaan op de golfbaan van Borghees
 • Waterskiën op de kabel-waterskibaan in Braamt
 • Bezoek Land van Jan Klaassen in Braamt

Op de balie bij de receptie ligt informatie over bezienswaardigheden, tips en leuke uitjes in de omgeving.

Meer weten?

Neem contact op met Hotel Restaurant Ruimzicht. Wij vertellen je er graag meer over.

Neem contact op