Blog

Pieterpad lopen

Pieterpad lopen

Intro Pieterpad lopen

Pieterpad lopen? Voor wie van wandelen houdt is het Pieterpad een fantastische uitdaging. Deze wandelroute in eigen land is maar liefst 498 km lang. De route start in Pieterburen (Groningen) en eindigt in Sint Pietersberg onderin Maastricht. En voor wie liever fietst is er ook nog ‘het Fietserpad’ van 574 km, die min of meer parallel aan het Pieterpad loopt. Wanneer je het Pieterpad loopt is een overnachting onoverkomelijk. Ons hotel is de perfecte plek om een nachtje te slapen wanneer je start aan het 2e deel van het Pieterpad. Al een groot aantal mede wandel liefhebbers hebben de volgende etappes vanuit ons hotel gelopen: etappe 14: Vorden – Zelhem, etappe 15: Zelhem – Braamt en etappe 16: Braamt – Millingen aan de Rijn.

Op steenworp afstand van het Pieterpad

Een prachtige afwisselende wandelroute

Iedere etappe van het Pieterpad heeft zijn eigen charmes maar wij zijn natuurlijk enorm trots op ons mooie stukje Achterhoek. De rust en de ruimte die de Achterhoek biedt is met geen enkele andere omgeving te vergelijken. De etappes 14 t/m 16 nemen je mee door bossen, weilanden en langs de Rijn. In Vorden start de route bij een prachtig kasteel, hier is tevens ooit het Pieterpad officieel geopend. Ook de 2e etappe bevat veel cultureel moois zoals Kasteel Slangenburgh en de St. Willibrordsabdij. En voor, wie net als wij, groot liefhebber is van het bos, is etappe 16 een adembenemende ervaring. Net voorbij Braamt gaat de route direct het bos in en na een behoorlijke klim is het uitzicht een welverdiende beloning.

Pieterpad lopen over de grens met het pondje

De route loopt door het plaatsje Hoch Elten en zo heb je tijdens het wandelen nog een klein uitstapje naar ons buurland Duitsland gemaakt. Het vervolg van de route gaat langs de brede rivier de Rijn en tot slot ga je via het pondje over de rivier. Vergeet niet om even te kijken wanneer het pondje precies vertrekt.

Plof lekker neer op een zacht bed

Voor wie een dag actief bezig is geweest met het Pieterpad lopen, is een goede nachtrust extreem belangrijk. Ons team weet precies hoe we een rustmoment tijdens het wandelen perfect kunnen laten verlopen. Bij aankomst kom je bij ons binnen in een warm en zorgzaam familiehotel. Inmiddels is zelfs de 3e generatie van de familie werkzaam in het hotel. Ons team is nieuwsgierig naar jouw wandelervaringen en maakt tijdens het serveren van een heerlijke maaltijd dan ook graag een praatje. Onze hotelkamers beschikken over een warme douche en een heerlijk zacht bed om uiteindelijk op neer te ploffen.

pieterpad-overnachting
Heerlijk overnachten bij Hotel Ruimzicht

Pieterpad arrangement

Speciaal voor wandelaars, die het Pieterpad lopen, wij een Pieterpad arrangement. Dit arrangement bevat alles wat je nodig hebt voor een fijne overnachting tijdens het wandelen. Was het slecht weer tijdens het wandelen? Wij zorgen graag dat je de volgende dag weer droge kleding hebt om verder te gaan. Het arrangement bestaat uit:

  • Ontvangst met koffie of thee om lekker op te warmen na het wandelen
  • Een overnachting
  • Drie-gangen dagmenu met keuze in het hoofdgerecht: vis, vlees of vegetarisch
  • Ontbijt van ons uitgebreide ontbijtbuffet
  • Optie om toe te voegen: heerlijk lunchpakket voor onderweg

Gratis ophaalservice Pieterpad Braamt

Ons hotel ligt op slechts 1.6 km van het startpunt van de route in Braamt. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je je energie graag bewaart voor de ‘echte’ route. Daarom bieden wij onze gasten een gratis ophaalservice in Braamt. De volgende dag brengen wij je ook gratis weer naar Braamt om de wandeltocht voort te zetten.

Shuttleservice andere etappes

Ruimzicht verzorgt daarnaast ook een shuttleservice naar de andere startpunten van het Pieterpad. Zo heb je de mogelijkheid om jouw auto bij Ruimzicht te parkeren en je naar een zelf te kiezen punt op het Pieterpad te laten brengen. Je eindigt dan weer bij ons hotel. De shuttle service naar Millingen, Vorden en Groesbeek kost € 15,- per persoon. De shuttle service naar Zelhem en Tolkamer kost € 8,50 per persoon. De shuttle service naar braamt is gratis. Ons hotel beschikt over een grote parkeerplaats dus er is altijd plek voor jullie auto.

Pieterpad lopen samen met je hond

Pieterpad lopen met de hond een goed idee? Pieterpad overnachtingen met hond worden in ieder geval steeds populairder! Ben je van plan om deze unieke ervaring te delen met jouw trouwe viervoeter dan is hotel Ruimzicht de perfecte plek. Wij zijn namelijk net als jij, gek op honden! Honden zijn daarom ook toegestaan in ons hotel en mogen dus altijd mee. In één gedeelte van het restaurant is het zelfs toegestaan om met de hond te ontbijten en te dineren. In de avond nog even een rondje lopen met de hond? Binnen enkele minuten ben je in een parkje waar honden uitgelaten kunnen worden. Vind je het prettig om een kamer op de begane grond te hebben met een terrasdeur naar buiten? Geef dit gerust even aan bij het maken van jouw reservering. Het Pieterpad arrangement met hond boeken? Dat is ook mogelijk!

pieterpad-met-hond
Pieterpad lopen samen met je hond.

Pieterpad lopen en de Achterhoek proeven?

Wij vinden het belangrijk onze gasten een echte Achterhoekse ervaring mee te geven. Daarom zijn er in onze brasserie Brût diverse echte streekproducten te proeven. Wat dacht je van onze lokale bieren en wijnen? En daarnaast komen er ook diverse andere producten uit onze streek. Dit is een extra beleving die wij toe willen voegen aan ons hotel. Dus naast het zien van de Achterhoek (Misschien wel het mooiste stuk Pieterpad?) ook de Achterhoek proeven? Vraag dan zeker in onze Brasserie naar de verschillende lokale producten. Het thuisfront bij thuiskomst ook de Achterhoek laten proeven? Wij hebben diverse lokale cadeautjes te koop in het hotel.

heerlijk-uiteten
Heerlijk uit eten na een Pieterpad wandeling

Plan jouw Pieterpad ervaring

Ben jij van plan om etappe 14, 15 of 16 te gaan lopen? Dan is het verstandig om op tijd te beginnen met het boeken van jouw overnachtingen. Met name in het hoogseizoen zijn slaapplekken dicht bij de route van het Pieterpad erg populair. Ons Pieterpad arrangement nog eens rustig bekijken? Op deze pagina lees je er nog meer over. Wij hopen dat jullie snel komen genieten van al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wensen die nog niet besproken zijn? Onze receptionistes denken graag met je mee.

Meer weten over Pieterpad lopen?

Neem contact op met Hotel Restaurant Ruimzicht. Wij vertellen je er graag meer over.

Neem contact op