Heissessie boeken

heisessie bij ruimzicht zeddam
Heisessie met of zonder overnachting

Ontdek de mogelijkheden

Ben je op zoek naar een vergaderlocatie op een prachtige locatie nabij het bos voor je heisessie? Dan ben je bij Hotel Restaurant Ruimzicht in Zeddam aan het juiste adres. Je kunt bij ons terecht voor een heisessie voor één dag maar ook een meerdaagse heisessie met overnachting behoort tot de mogelijkheden. Wil je een heisessie organiseren en hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Hoe ziet een heisessie bij Ruimzicht eruit?

Wanneer je een heisessie boekt, beschik je de gehele dag van 09:00 uur tot 22:00 uur over een plenaire zaalruimte. Bij aankomst staat er koffie en thee, van onze lokale koffieleverancier Hesselink voor jullie klaar. Indien gewenst kan hier ook een zoete (lokale) lekkernij bij geserveerd worden. Vervolgens kunnen jullie aan de slag met het programma.

Om 10.30 uur worden jullie voorzien van nieuwe verse koffie en thee. Om 12.30 uur worden worden jullie verwacht in ons restaurant voor een heerlijke lunch. Hierbij hebben jullie keuze uit ons lunchaanbod welke jullie vooraf wordt toegestuurd.

Na de lunch is het tijd om een frisse neus te halen en gaan jullie de natuur van het Montferland ontdekken in het bos. Met een beetje geluk spotten jullie hier misschien wel een ree of een vos! Bij terugkomst staat de zaal klaar voor het middagprogramma. Alles is weer aangevuld.

15.30 uur is het tijd voor een korte break, met een frisdrankje en een snack aan de bar kunnen jullie je opladen voor het laatste deel van de dag. In de tussentijd zorgen wij dat de tafel mooi wordt aangekleed voor het diner.

Hier kunnen jullie om 18:30 uur plaatsnemen voor een 4-gangen menu in het restaurant “Brasserie Brût”. Met keuze tussen vlees, vis en vegetarisch is er voor ieder wat wils! Zijn er daarnaast speciale wensen of volgt er iemand een speciaal dieet? Geef dit gerust aan, dan passen wij het menu hierop aan. Als afsluiter van het diner is de bar tot 23.30 uur geopend voor een lekkere digestief.

Een meerdaagse sessie plannen of zijn er deelnemers die nog ver moeten rijden? Dan is het mogelijk om te blijven overnachten in een van onze hotelkamers en de heisessie de volgende dag af te sluiten met een heerlijk ontbijt van ons ontbijtbuffet of nog een dagprogramma te volgen.

Neem contact op

Dit is een voorbeeldprogramma voor een eendaagse heisessie, naar wens kan deze verlengd worden of kan hier van afgeweken worden. Lees hieronder verder voor meer informatie over een heisessie. 

Wat is een heisessie?

Een heisessie of heidag is een bijeenkomst ope een externe locatie, waar je in alle rust met collega’s kunt overleggen en brainstormen. Je trekt er één hele dag of meerdere dagen op uit. Hierbij bedenk je nieuwe plannen en oplossingen voor lastige issues of een helder missie en visie uit te stippelen. Heisessies zijn perfect om teambuilding te bevorderen, nieuwe ideeën te genereren en doelen te stellen in ontspannen omgeving.

Voor wie is een heisessie en wat is een geschikte locatie?

Tijdens een heidag komen leden van een team, afdeling of organisatie samen om te brainstormen, strategieën te bespreken, doelen te stellen of andere belangrijke kwesties te bespreken. Het doel is om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor creativiteit, open communicatie en teambuilding.

Om dit te kunnen realiseren wordt er vaak gekozen voor een afgelegen, inspirerende en rustige locatie, weg van de afleidingen van het dagelijkse kantoorleven, waar deelnemers zich kunnen concentreren op belangrijke kwesties en ideeën zonder onderbrekingen. Aangezien Hotel Ruimzicht nabij de Montferlandse bossen gevestigd is, is Ruimzicht een zeer geschikte locatie voor een heisessie.

Wat is de doelstelling van een heisessie?

Bij het plannen van een heisessie is het belangrijk om duidelijke doelstellingen te hebben. Deze doelstellingen kunnen variëren afhankelijk van de behoeften van het team of de organisatie. Vaak worden heisessies ingezet voor:

 1. Teambuilding: Het versterken van de banden tussen medewerkers en leidinggevenden, het bevorderen van samenwerking en het verbeteren van de communicatie.
 2. Strategische planning: Het ontwikkelen van langetermijnstrategieën, doelstellingen en actieplannen voor een organisatie.
 3. Innovatie en creativiteit: Het genereren van nieuwe ideeën, oplossingen en innovatieve benaderingen voor uitdagingen waarmee een bedrijf wordt geconfronteerd.
 4. Probleemoplossing: Het identificeren en aanpakken van problemen of knelpunten binnen de organisatie en het vinden van effectieve oplossingen.
 5. Teambesprekingen en evaluaties: Het bespreken van prestaties, het evalueren van projecten of processen, en het plannen van toekomstige stappen.

Heisessies worden vaak gecombineerd met een training, vergaderingen, seminars of lezingen.

Activiteiten tijdens een sessie

Tijdens een heisessie kunnen verschillende activiteiten worden uitgevoerd, afhankelijk van de doelstellingen van de bijeenkomst, de samenstelling van het team en de tijd die beschikbaar is. Hierbij kan gedacht worden aan:

 1. Brainstormsessies: Stimuleer creativiteit door middel van brainstormsessies over specifieke onderwerpen of uitdagingen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van groepsdiscussies, post-it notitiesessies of mindmapping.
 2. Teambuildingactiviteiten: Plan activiteiten die de teamgeest versterken en de samenwerking bevorderen. Dit kunnen zowel formele als informele activiteiten zijn, zoals teamuitdagingen, spelletjes, of outdoor- of indooractiviteiten.
 3. Doelstellingensessies: Werk samen met het team om duidelijke doelstellingen te formuleren voor de toekomstige activiteiten van de organisatie. Dit kan inhouden dat doelstellingen worden besproken, geprioriteerd en SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden) worden gemaakt.
 4. Workshops en trainingen: Organiseer workshops of trainingssessies over relevante onderwerpen, zoals leiderschap, communicatievaardigheden, timemanagement of andere vaardigheden die het team kan helpen zijn doelen te bereiken.
 5. Discussiegroepen: Faciliteer discussiegroepen waarin deelnemers ideeën kunnen uitwisselen, ervaringen kunnen delen en uitdagingen kunnen bespreken. Dit kan helpen bij het identificeren van problemen en het vinden van oplossingen.
 6. Reflectie- en evaluatiesessies: Neem tijd om terug te kijken op eerdere prestaties, successen te vieren en lessen te trekken uit mislukkingen. Dit kan helpen bij het identificeren van sterke punten en verbeterpunten voor de toekomst.

Ontspannende activiteiten

Een ontspanningsactiviteit tijdens een heisessie kan helpen om de sfeer te verbeteren, stress te verminderen en de teamgeest te versterken. Hier zijn een paar suggesties voor ontspanningsactiviteiten die je kunt overwegen:

 1. Groepswandeling: Maak gebruik van een van onze wandelingen door de Montferlandse bossen. Dit biedt niet alleen een welkome onderbreking van de vergaderingen, maar het kan ook helpen om de creativiteit te stimuleren en deelnemers in een meer ontspannen gemoedstoestand te brengen.
 2. Yoga of meditatie: Huur een instructeur in om een ​​sessie yoga of meditatie te leiden. Dit kan helpen om de geest te ontspannen, stress te verminderen en de focus te verbeteren. Het kan ook dienen als een manier om teamleden te verbinden op een dieper niveau. Wist je dat wij samenwerken met een yoga-instructrice? Wij brengen jullie graag met haar in contact!
 3. Teamspelletjes: Organiseer leuke en interactieve teamspelletjes of activiteiten, zoals een quiz, een speurtocht of een kaartspel. Dit kan zorgen voor luchtigheid en plezier, en het kan de teamgeest versterken door samenwerking en competitie.
 4. Creatieve workshop: Laat deelnemers hun creatieve kant verkennen door een workshop te organiseren, zoals schilderen, tekenen, of het maken van kunst en ambachten. Dit kan een leuke manier zijn om de gedachten te verzetten en nieuwe perspectieven te ontdekken.

Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen productieve werkzaamheden en ontspanning tijdens een heidag, zodat de deelnemers gemotiveerd en betrokken blijven gedurende de hele bijeenkomst. Wanneer jullie op zoek zijn naar een activiteit en hier hulp bij nodig hebben denken wij graag met jullie mee!

Wat levert een heisessie op?

De verwachte uitkomsten van een heisessie zijn afhankelijk van de doelstellingen die vooraf zijn vastgesteld. Vaak resulteert een heisessie in:

 1. Duidelijke doelstellingen en actieplannen: Een belangrijke uitkomst kan zijn dat deelnemers een beter begrip hebben van de doelen en doelstellingen van de organisatie en dat er concrete actieplannen zijn ontwikkeld om deze doelen te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in specifieke takenlijsten, deadlines en verantwoordelijkheden voor verschillende teamleden.
 2. Verbeterde communicatie en samenwerking
 3. Nieuwe inzichten en ideeën: Een heisessie kan leiden tot nieuwe inzichten, perspectieven en ideeën die kunnen bijdragen aan innovatie en verbetering binnen de organisatie. Dit kunnen bijvoorbeeld nieuwe strategieën, productideeën, procesverbeteringen of oplossingen voor bestaande problemen zijn.
 4. Versterkte teamgeest: Een positieve uitkomst van een heisessie kan zijn dat de teamgeest wordt versterkt, wat kan leiden tot een groter gevoel van betrokkenheid, motivatie en loyaliteit onder teamleden. Dit kan worden bereikt door middel van teambuildingactiviteiten, open communicatie en het delen van successen en uitdagingen.
 5. Beter begrip van individuele rollen en bijdragen: Als de heisessie gericht was op het verduidelijken van individuele rollen en bijdragen binnen het team, dan kan een verwachte uitkomst zijn dat deelnemers een beter begrip hebben van hun eigen rol, verantwoordelijkheden en hoe ze bijdragen aan het grotere geheel.
bereikbaarheid vergaderlocatie
Heisessie boeken bij Ruimzicht

De ideale locatie in de Achterhoek

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie met faciliteiten op maat en persoonlijke service waarbij niks te veel gevraagd is? Neem dan contact met ons op zodat wij de beschikbaarheid voor jullie kunnen controleren. Samen zetten we de stap naar een succesvolle heisessie!

Wij maken voor alle heisessies een offerte op maat. Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Dan kun je hier vast onze brochure downloaden.

 

Neem contact op