Blog

Wat te doen met kinderen in de Achterhoek?

De Achterhoek is de perfecte plek om naar toe te gaan op vakantie met je kinderen. Door de rust, ruimte en natuur (wij hebben een bos als achtertuin) komen jullie helemaal in de vakantiemodus! Bij Hotel Ruimzicht beschikken wij over twee drie persoonskamers welke perfect zijn voor een gezinsovernachting. Daarnaast bieden wij speciaal voor kinderen tot 12 jaar een kindermenu aan in ons restaurant! Met vooraf een soepje, als hoofdgerecht een hamburger/ kipnuggets/ frikandel of kroket en als toetje een ijsje kunnen de kids gezellig met jullie mee eten. Ben je benieuwd naar wat er bij ons in de omgeving zo al te doen is? Lees hieronder de leukste plekken en activiteiten.

Sportieve activiteiten in de omgeving

Recreatiegebied Stroombroek – Braamt
Stroombroek is een recreatiegebied in de omgeving van Doetinchem. Er ligt hier een grote waterplas waar je naar toe kunt voor actie en ontspanning. Zo kan je onder andere bij de kabelwaterskibaan waterskiën. Bij het recreatiegebied vind je ook een Markant outdoorcentrum voor sportieve activiteiten. Bij Markant kun je terecht voor activiteiten zoals vlotbouwen, kanoën, klimmen, survivallen, puptracken en archery taffen.

Monkey town – Doetinchem
In Doetinchem zit Monkey Town een steeds bekendere binnenspeeltuin. Monkey Town is geschikt voor kinderen van 1 t/m 10 jaar. Je vindt er tal van attracties en speeltoestellen zoals glijbanen, ballenbakken, lasergame arena’s, kindertrampolines, voetbalkooien en kinder escape rooms. Voor kinderen tot 4 jaar is er een speciale Peuterzone. Vanuit de horecagelegenheid kun jij als ouder de kinderen in de gaten houden. Monkey Town is 7 dagen per week geopend. Voor ouders is het gratis toegankelijk.

Skyzone – Doetinchem
Een ander indoor speelpark in Doetinchem is Skyzone. Houden je kinderen meer van hoogtes en parcours? Dan is Skyzone een leuke plek om naar toe te gaan. In deze indoorhal kun je klimmen door touwen en tegen een muur. Ook zijn er trampolines en kun je speedsoccer ’en. De perfecte locatie voor een dag met minder weer.

Natuur

Speelnatuur van OERRR – Bergherbos – Beek
Stichting Natuurmonumenten heeft in Nederland een aantal plekken in het bos omgetoverd tot Speelnatuur. Een van deze plekken ligt in het Bergherbos. Bij de Speelnatuur OERRR kun je klimmen, klauteren en ravotten. In het Bergherbos zijn klim- en klautertoestellen, een dassentunnel op kinderformaat, een speel-motte en een groot huttenbouw-bos. De Speelnatuur Bergherbos is te vinden aan de bosrand aan het begin van de wandelroute door het Bergherbos bij Uitspanning ’t Peeske. Vinden je kinderen het leuk om met water te spelen? Dan kunnen je kinderen zich uitleven in de waterspeelplaats, hier kom je via de doorgang vanaf de Speelnatuur.

De kabouterroute – Doetinchem
De kabouterroutes zijn een steeds groter begrip. Middels een wandeltocht van ongeveer 2 kilometer ga je op zoek naar de voordeurtjes van de kabouter. Elk voordeurtje vertelt een ander verhaal over speciale plekken, bijzondere mensen en historische gebeurtenissen. Er zijn in Doetinchem 2 kabouterroutes, een door de binnenstad en een bij Kasteel Slangenburg. Het boekje met de routes zijn bij de VVV in Doetinchem te koop.

Huifkarcentrum Bergh – Loerbeek
In Loerbeek, op zo’n 5 kilometer afstand van ons hotel ligt Huifkarcentrum Bergh. Is jouw kind gek van paarden? Dan ben je hier op het juiste adres. Bij het Huifkarcentrum kan je namelijk een tocht met paard en wagen boeken. Daarnaast verhuren zij ook e-choppers of scooters.

Het blote voetenpad – Hochelten (DE)
Op de Eltenberg loopt een 2 kilometer lang pad door het Hocheltener bos waarbij je met je blote voeten over 20 verschillende bodembedekkingen kan lopen. De route is onderverdeeld in verschillende stations. Op elk station vind je een nieuwe ondergrond waar je overheen kan lopen. Er is onder andere modder, beton, boomstamzaagsel, houtsoorten, kiezelstenen, water, zand en schors. Tussen de stations wandel je over natuurlijk bosgrond en grasbodem. Wanneer je de route hebt gelopen kan je bij het beginpunt je voeten wassen. Hier is ook nog een waterbak waar je doorheen kan lopen. Er zijn kluisjes aanwezig om je schoenen in te doen. De route is helemaal gratis en erg leuk voor kinderen die van ontdekken houden. Een perfecte activiteit voor de warme dagen waarop je de schaduw op wilt zoeken.

Blote voetenpad in Hochelten

Cultuur en geschiedenis

De Ridderslag bij Kasteel Huis Bergh – ‘s Heerenberg
Bij Kasteel Huis Bergh kun je meedoen met de Ridderslag. Kinderen leren hier wat in de middeleeuwen gedaan moest worden om een echte ridder of hofdame te kunnen worden. Ze mogen volledig verkleed door het kasteel. Onderweg zijn er opdrachten die uitgevoerd moeten worden. Lukt het om alle opdrachten te voltooien? Dan worden ze tot Ridder geslagen of Hofdame benoemd. Vervolgens krijgen ze een oorkonde mee naar huis. Een erg leuke activiteit voor de kids.

Min40celsius – Varsselder
Bij Min40celcius ga je op zoek naar de geschiedenis van de Mammoet en de Romeinen. Er staat zelfs een skelet van een wolharige neushoorn! Het is een informatiecentrum over landschap, bodemvondsten, klimaat en archeologie. In het bezoekerscentrum mag je graven naar botten alsof je een echte geoloog bent of proberen vuur te maken met een vuursteen. Er is ook een excursie waarbij je zelf mag proberen te zoeken naar het bot van een mammoet, een mooie steen of fossiel. Alle activiteiten zijn overdekt waardoor dit een erg leuke activiteit is voor bij minder mooi weer.

Pretparken

Het Land van Jan Klaassen – Braamt
Op slechts 5 kilometer afstand van ons hotel bevindt zich pretpark ‘het Land van Jan Klaassen’. Kinderen kunnen hier vrijuit spelen, klimmen, glijden en springen in een buiten-, binnen- en waterspeeltuin. Daarnaast is er een groot poppentheater waar je Jan Klaasen en Katrien kan ontmoeten.

Wunderland Kalkar – Kalkar (DE)
Kalkar is een pretpark net over de grens. Met maar liefst 40 attracties kun je je hier wel een dag vermaken. Daarnaast is alles bij Kalkar inclusief. Je kunt de hele dag door koffie, thee, frisdrank, frietjes en ijsjes nuttigen. Kinderen tot 2 jaar hebben gratis toegang.

Dierentuin

Burgers Zoo – Arnhem
Op een half uurtje rijden van ons hotel ligt dierentuin Burgers Zoo in Arnhem. Bij Burgers Zoo kan je terecht voor 45 hectare dierentuin. Het unieke aan Burgers Zoo is dat er ecodisplays zijn waarop grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd. Hierdoor kan je zien en ervaren hoe een dier in het wild leeft, alsof je er daadwerkelijk bij aanwezig bent. Kaarten kunnen vooraf online besteld worden.

Meer weten?

Neem contact op met Hotel Restaurant Ruimzicht. Wij vertellen je graag meer over de leukste kinderuitjes in de Achterhoek.

Neem contact op