wandelen met de hond in de achterhoek tips
Blog

Wandelen met de hond Achterhoek en Montferland

Wandelen met de hond in de Achterhoek? Ben je op zoek naar mooie wandelroutes in de omgeving van Hotel Ruimzicht? Op deze pagina vind je geschikte gebieden om samen met de hond naar toe te gaan.

Een arrangement boeken, speciaal voor jou en je hond? Bekijk dan dit arrangement!

De omgeving om te wandelen

Zeddam ligt in de gemeente Montferland, een prachtig stukje Nederland. De rust en ruimte van de Achterhoek en het Montferland zijn met geen andere streek in Nederland te vergelijken. Daarom is Hotel Ruimzicht voor veel liefhebbers van de natuur een aantrekkelijke locatie. De gastvrijheid van Het Montferland en de Achterhoek wordt bevestigd door het aanbod aan honden losloopgebieden in de omgeving. Iedereen is welkom bij ons!

8 Tips om naar toe te wandelen met de hond

Tip 1: Het bergherbos-Zonderbos – Losloopgebied het Zonderbos ligt in het veel grotere Bergherbos. Het Bergherbos is een heuvelachtig gebied dat voor een groot deel bestaat uit gevarieerd bos met akkers, weilanden en dorpjes eromheen. In het Zonderbos mogen honden het hele jaar los tussen de Peeskesweg en de Arnhemseweg.

Tip 2: Landgoed Slangenburg – Landgoed Slangenburg ligt in de Achterhoek, 3 km ten oosten van Doetinchem. Het is een schitterend landgoed dat bestaat uit bossen, akkers, lanen, beken en weilanden. Het landgoed ligt rond een prachtig kasteel. Staatsbosbeheer heeft op het landgoed 4 verschillende wandelroutes uitgezet. 1 van deze routes loopt door het losloopgebied.

Tip 3: Stroombroek – Op een kleine 5 kilometer afstand van Hotel Ruimzicht bevindt zich het recreatiegebied Stroombroek. Stroombroek is een grote zandplas waar je omheen kunt lopen. Houdt je hond van zwemmen? Dan is dit de perfecte plek om naar toe te gaan. Helaas is dit terrein voor honden alleen toegankelijk van 1 oktober tot 1 mei. Goed om rekening mee te houden: om het terrein op te komen dien je parkeergeld voor de auto te betalen, dit bedraagt € 4,- per keer.

wandelen met de hond in de achterhoek
Lekker wandelen met de hond in de Achterhoek

Tip 4: Bijvanckbos – Indien je het leuk vindt om te kijken naar bosvogels zoals uilen en spechten is Landgoed de Bijvanck een echte aanrader. Het hele jaar door zijn hier prachtige vogels en planten te zien. Honden zijn ook in dit bos toegestaan mits aangelijnd.

Tip 5: Kruisbergse bossen – Landgoed Hagen is onderdeel van de Kruisbergse bossen. Het ligt ten noordoosten van Doetinchem. Het Landgoed is gelegen op een van de grootste en hoogste duinen van Nederland, de Kruisberg. Honden mogen in de Kruisbergse bossen het hele jaar loslopen. Er mogen maximaal 2 honden per begeleider mee, daarnaast is het goed om er rekening mee te houden dat verplicht is, om de hondenpoep op te ruimen in een zakje, of anders een schepje bij je te hebben.

Tip 6: Kasteel Huis Bergh – In ‘s Heerenberg, circa 5 kilometer vanaf Hotel Ruimzicht, bevindt zich het prachtige kasteel Huis Bergh. Om het kasteel heen ligt een prachtig landgoed. In dit buitengebied mag gewandeld worden met de hond. Op de website van Kasteel Huis Bergh staat meer informatie over de losloopgebieden en waar rekening mee dient te worden gehouden.

Tip 7: Wehlse broeklanden – Wil je een keer niet in het bos lopen? In het buitengebied tussen Doetinchem en Wehl bevinden zich de Wehlse broeklanden. Hier lopen diverse wandelroutes, waarbij door graslanden, over het erf van boerderijen en langs hagen wordt gelopen. Honden zijn hier aangelijnd toegestaan. Op bepaalde plekken mogen honden worden losgelaten. Dit wordt aangegeven met borden.

Tip 8: Hof te Dieren – Op 20 kilometer afstand van Zeddam ligt het plaatsje Dieren. Het Hof te Dieren is een landgoed en een voormalig kasteel gelegen ten zuidwesten van Dieren. Tussen het Landgoed en de bebouwing van de gemeente Dieren liggen drie losloopgebieden waar je heerlijk kunt wandelen met de hond.

Meer wandelroutes voor de hond?

Op de balie bij de receptie ligt meer informatie over de wandelroutes in de omgeving. Ook hebben wij zelf meerdere wandelroutes uitgezet. Vanuit het hotel starten vier wandelroutes richting de Montferlandse bossen. Lijkt het je leuk om deze te wandelen? De routes zijn op te vragen bij de receptie.

Meer weten? Neem contact op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.