Culinair arrangement

Op zoek naar een luxe en romantische locatie om te overnachten? Hou je van lekker eten met bijpassende wijnen? Bij Hotel Ruimzicht bieden we een unieke ervaring aan. Geniet van de omgeving, de luxe en een heerlijke avond culinair genieten bij Brasserie Brût. Je overnacht in één van de twee luxe torensuites van Huis Bergh!

Let op! Vanaf 1 oktober 2023 starten de bouw/ renovatiewerkzaamheden van Kasteel Huis Bergh. Het kasteel is gesloten! Vanaf 1 januari 2024 staat het kasteel deels in de steigers. Gedurende de renovatie worden diverse activiteiten georganiseerd. Het nieuwsbericht over de renovatie is hier te lezen.

Dit arrangement bestaat uit

  • Een diner bij Brasserie Brut in Zeddam: huisaperitief, 5-gangen verrassingsmenu, een wijnarrangement, water en koffie
  • Als extra service word je opgehaald van het kasteel en na het diner teruggebracht
  • Een overnachting in een luxueuze suite in een kasteeltoren van Kasteel Huis Bergh
  • Een uitgebreid ontbijt in jouw torensuite

Ronde torensuite

Wat houdt het ‘Culinair arrangement’ in?

Bij het culinair arrangement overnacht je in een luxueuze torensuite van Kasteel Huis Bergh. Op de dag van inchecken worden jullie ‘s avonds, op het door jullie gewenste tijdstip, opgehaald door de chauffeur van Brasserie Brût. Jullie kunnen bij Brasserie Brût komen genieten van een culinaire avond.

Jullie worden ontvangen met een aperitief waarop volgend een 5-gangen verassingsmenu met bijpassend wijnarrangement geserveerd wordt. Gedurende het diner kan er onbeperkt water en koffie besteld worden.

Na het diner zal onze chauffeur jullie weer veilig afzetten bij de torensuite waar heerlijk overnacht kan worden. De volgende ochtend zullen wij een ontbijt op bed verzorgen, geheel op de door jullie gewenste tijd! Willen jullie nog een bezoekje brengen aan het kasteel? In de torensuite liggen ‘gratis’ toegangskaartjes klaar.

Dit arrangement is het gehele jaar te boeken.

Prijs Culinair arrangement

De kosten voor bovenstaand arrangement bedragen € 223,50 per persoon.

Reserveer nu

Platte torensuite

Kasteel Huis Bergh

Huis Bergh is van de 12e eeuw tot en met de 20e eeuw bewoond geweest. De verschillende heren en graven Van den Bergh hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het gebied en sommigen hebben zelfs op landelijk niveau geschiedenis geschreven. In de Tachtigjarige Oorlog werd een belangrijke stempel gedrukt op de Berghse geschiedenis door Willem IV graaf Van den Bergh.

Kasteel Huis Bergh is het grootste en best bewaarde kasteel van Nederland. Het kasteel heeft een slotgracht, een ophaalbrug, wapperende vlaggen, rood-wit gekleurde luiken en verdedigingstorens. Sinds 2008 zijn de twee oorspronkelijke verdedigingstorens op de voorburcht ingericht als luxueuze suites waar je nu in kunt overnachten.

Dhr. van Dijk

13 recensies geschreven

Wat een mooie locatie en een bijzondere overnachting! Het is ontzettend karakteristiek maar de faciliteiten zijn modern. De toren is bijzonder en het uitzicht beter!

Mevr. van den Berg

1 recensie geschreven

Wat een enorm unieke ervaring. We zijn positief verrast over deze “kasteelovernachting”. Je voelt je echt enorm speciaal! Alles was top en zeer comfortabel.

Dhr. van de Pol

6 recensies geschreven

Gisteren overnacht in de ronde toren van Kasteel Bergh. Vooraf gegeten bij Brut. Geen enkel minpunt te bedenken……

Tips over de omgeving

Tip 1: De weekmarkt

Elke donderdag is er een weekmarkt in ‘s-Heerenberg. De markt is op het stadsplein welke zich op 5 minuten wandelen van het kasteel bevindt. Tijdens de zomer is de markt van 10.30 uur tot 17.00 uur. In de winter van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Tip 2: Wandelen in het Bergherbos

Rondom Kasteel Huis Bergh ligt een natuurgebied van 400 hectare van de stichting Huis Bergh en het naburig gelegen gebied van natuurmonumenten. Het gebied kent veel ​hoogteverschillen. De Hettenheuvel is met een hoogte van 93 meter het hoogste punt van het Bergherbos. Vanaf de hoge Hulzenberg, welke 85 meter hoog is, heb je een prachtig uitzicht op de stad ‘s-Heerenberg en het dorp Stokkum. Het Bergherbos heeft diverse gemarkeerde wandelpaden. Daarnaast lopen de bekende wandelroutes: het Pieterpad, het Naoberpad en de Montferlandse Toppenroute ook door dit grensgebied! Met de Toppenroute kun je alle 18 heuvels van het Montferland wandelen in maar liefst 34 km.

Goed om te weten

Vanwege de smalle trappen zijn de torensuites niet geschikt voor mensen die mindervalide of slecht ter been zijn. Daarnaast zijn huisdieren niet toegestaan. In de torensuite is gratis WiFi aanwezig en kan gratis geparkeerd worden.

Reserveer nu

Veelgestelde vragen over het Culinair arrangement

Vanaf hoe laat kunnen wij inchecken?

Inchecken is mogelijk vanaf 14:00 uur.

Hoe laat moeten wij uitchecken?

Wij vragen je uit te checken voor 11:00 uur.

Ik drink geen alcohol, kan ik ook wat anders krijgen dan een wijnarrangement?

Indien je liever wat anders drinkt is dat geen enkel probleem, geef het gerust aan onze bedieningsmedewerkers door.

Waar kunnen wij inchecken?

Van dinsdag tot en met zondag kan er ingecheckt worden bij Kasteel Café Heeren Dubbel. Dit bevindt zich op het plein naast de torensuites. Het adres is Hof van Bergh 8 in ‘s Heerenberg. Op maandag kan er ingecheckt worden bij Hotel, Restaurant Ruimzicht in Zeddam, Kilderseweg 19. Wij zullen dan meerijden om jullie bij het kasteel verder in te checken.

Is de toren geschikt voor mindervalide personen?

Nee, helaas is de toren niet geschikt voor minder valide personen aangezien er geen lift aanwezig is.

Zijn huisdieren toegestaan?

Nee, helaas zijn huisdieren niet toegestaan in de torensuites.

Onze voorzieningen

  • Gratis WiFi
  • Toegang tot gebruik van alle tv schermen
  • Gratis parkeren op het terrein

Prijs arrangement

€ 223,50 p.p. op basis van een tweepersoonssuite.

Ik wil boeken