Blog

Torensuites Kasteel Huis Bergh

Heb je altijd al eens vorstelijk willen overnachten? Of ben je op zoek naar een uniek cadeau? Hieronder tref je alle informatie die van toepassing zijn als je een kasteelovernachting bij kasteel Huis Bergh reserveert.

Let op! Vanaf 1 januari 2024 starten de bouw/ renovatiewerkzaamheden van Kasteel Huis Bergh. Dat betekent dat vanaf dat moment steeds een deel van het kasteel in de steigers zal staan. Gedurende de renovatie worden diverse activiteiten georganiseerd. Het nieuwsbericht over de renovatie is hier te lezen.

Inchecktijd
Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur.

Uitchecktijd
Wij vragen je uit te checken voor 11.00 uur.

Waar kan ik inchecken?
Van dinsdag tot en met zondag kan er ingecheckt worden bij Kasteel Café Heeren Dubbel. Dit bevindt zich op het plein naast de torensuites. Het adres is Hof van Bergh 8 in ’s Heerenberg. Hier kun je inchecken van 14.00 uur tot 17.30 uur.

Wil je inchecken op maandag? Dan is het altijd prettig als je even op de dag zelf contact opneemt met Hotel Ruimzicht in Zeddam op het volgende nummer: 0314-651941. Zo kunnen we je uitleggen waar je terecht kunt om in te checken. Op maandag kan er ingecheckt worden t/m 16:00 uur bij het secretariaat, dit bevindt zich op het plein van het kasteel. Als je aankomt rijden bij het kasteel zie je een lange oprit met een poort, deze deur lijkt dicht, maar is speciaal voor jou open. Wanneer je door deze poort heen loopt kom je bij een groot plein terecht. Daar bevindt zich Kasteel Café Heeren Dubbel, links daarvan zit een deur, deze deur lijdt je naar het secretariaat, hier kun je inchecken. Mocht je na 16:00 uur willen inchecken kun je terecht bij Hotel, Restaurant Ruimzicht in Zeddam. Het adres hiervan is Kilderseweg 19. Indien je bij Hotel Ruimzicht incheckt zullen wij meerijden om jullie bij het kasteel verder in te checken. 

Kasteel Café Heeren Dubbel
Heeren Dubbel is het kasteelcafé van Kasteel Huis Bergh. Je bent van dinsdag t/m zondag van harte welkom om bij Heeren Dubbel te lunchen, borrelen of alvast in te checken voor je verblijf. Heeren Dubbel is op deze dagen geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

Ontbijt
De chauffeur van Hotel Restaurant Ruimzicht zal jullie het ontbijt op bed bezorgen, precies op de door jullie gewenste tijd! Mochten jullie allergieën of diëten hebben, laat het ons dan gerust weten. Wij kijken graag met jullie mee naar de mogelijkheden.

Toegangstickets voor het kasteel
Vanwege de renovatie kunnen jullie het kasteel tijdens jullie verblijf dus helaas niet bezichtigen. Er zullen wel verschillende buiten-kasteelse activiteiten georganiseerd worden waar jullie indien gewenst aan kunnen deelnemen. Voor meer informatie en de actuele data verwijzen wij graag naar de website van Huis Berg.   

Dineren in de buurt
Bij Brasserie Brût in Zeddam kan je culinair eten. De menukaart kan je hier vast inzien. Mocht je willen komen dineren raden wij aan om alvast een tafeltje te reserveren.

Tafel reserveren

Shuttle service naar Brasserie Brût
Indien je bij het diner graag een glaasje wilt drinken is het mogelijk om gebruik te maken van een shuttle service. Wij halen jullie op het gewenste tijdstip op bij het kasteel en zullen jullie na het diner weer veilig terugbrengen. De kosten voor shuttle service bedragen € 7,50 per persoon. Wil je hier gebruik van maken? Reserveer dit dan tijdig door contact met ons op te nemen.

Contact

Cadeaubon/voucher
Indien je een cadeaubon of voucher hebt vragen wij je om deze mee te nemen en tijdens de incheck in te leveren. Vergeet dit niet bij je reservering te vermelden. Mocht je dit vergeten zijn? Bel ons dan gerust op: 0314-651941 of stuur ons een mailtje naar: info@ruimzicht.com.

Voorzieningen
Er is een gratis parkeergelegenheid op het terrein voor gasten die in een torensuite overnachten. Tevens is er ook gratis WiFi in de torens. De inlogcode hiervan ligt voor je klaar in de toren.

Mini bar
In de torensuite is een minibar aanwezig. Indien je hiervan gebruik hebt gemaakt kunnen de kosten bij het uitchecken bij Kasteel Café Heeren Dubbel worden voldaan.

Meest gestelde vragen

Het is mogelijk om bonbons, een bos bloemen, rozenblaadjes of een fles champagne bij te boeken.

Indien je een aanzoek wilt doen bij Kasteel Huis Bergh vragen wij je om contact met ons op te nemen. Dit mag telefonisch of per mail. Wij zullen je dan met de juiste persoon in contact brengen.

Helaas is de toren niet geschikt voor minder valide personen aangezien er geen lift aanwezig is.

Nee, helaas zijn huisdieren in de torensuites niet toegestaan.

Tips over de omgeving
Bezoek een van de leukste attracties van Montferland, Kasteel Huis Bergh
Huis Bergh is van de 12e eeuw tot en met de 20e eeuw bewoond geweest. De verschillende heren en graven Van den Bergh hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het gebied en sommigen hebben zelfs op landelijk niveau geschiedenis geschreven. In de Tachtigjarige Oorlog werd een belangrijke stempel gedrukt op de Berghse geschiedenis door Willem IV graaf Van den Bergh. Bezoek het Kasteel Huis Bergh en ontdek nog veel meer!

De weekmarkt
Elke donderdag is er een weekmarkt in ’s Heerenberg. De markt is op het stadsplein welke zich op 5 minuten wandelen van het kasteel bevindt. Tijdens de zomer is de markt van 10.30 – 17.00 uur. In de winter van 10.30 – 16.00 uur.

Wandelen in het Bergherbos

Rondom Kasteel Huis Bergh ligt een natuurgebied van 400 hectare van de stichting Huis Bergh en het naburg gelegen gebied van natuurmonumenten. Het gebied kent veel hoogteverschillen. De Hettenheuvel is met een hoogte van 93 meter het hoogste punt van het Bergherbos. Vanaf de hoge Hulzenberg, welke 85 meter hoog is, heb je een prachtig uitzicht op de stad ‘s-Heerenberg en het dorp Stokkum. Het Bergherbos heeft diverse gemarkeerde wandelpaden. Daarnaast lopen de bekende wandelroutes: het Pieterpad, het Naoberpad en de Montferlandse Toppenroute ook door dit grensgebied! Met de Toppenroute kun je alle 18 heuvels van het Montferland wandelen in maar liefst 34 km.