Blog

Fietsen in de Achterhoek

Fietsen in de Achterhoek

Fietsen in de Achterhoek? De Achterhoek is door de fietsbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland! Vrijwel nergens is de afwisseling zo groot als hier. Fietsen langs molens, kunst, wijngaarden of landgoederen. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, kastelen, prachtige fietspaden en afwisselende fietsroutes.

De Achterhoek heeft zoveel moois te bieden, dat alles niet in één dag te zien is. Ons hotel is centraal gelegen en daarmee de perfecte startpositie voor jouw fietsweekend of fietsvakantie in Nederland. Kom lekker bij ons overnachten en laat je compleet in de watten leggen.

Fietsroutes in de Achterhoek

Er zijn vele routes uitgezet voor fietsen in de Achterhoek. Deze routes zijn gemakkelijk te volgen via het knooppuntennetwerk. Op de website van fietsroutenetwerk staan alle knooppuntenroutes van de omgeving opgesomd. Via een routeboekje of app op de telefoon kunnen ook routes worden uitgezet, hiermee bepaal je zelf welke kant je op gaat en hoe lang de route wordt. Routeboekjes zijn bij de receptie van Ruimzicht te verkrijgen.

fietsen in de achterhoek
fietsen in de achterhoek

Moutainbikeroutes in de Achterhoek

Hou jij meer van snelheid en uitdaging? Kies dan voor de mountainbike. Door het Montferland/Bergherbos loopt een prachtige mountainbikeroute, die bijna iedere week in de top 10 van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland staat. De 26 kilometer lange route kent een aantal pittige klimmetjes en snelle afdalingen. De hoogteverschillen zorgen voor een prachtige uitdaging. De route is in te korten en op verschillende punten te starten. Ruimzicht ligt op ongeveer 1 kilometer van een van de startmogelijkheden van deze route. Een mountainbike huren in Montferland? Dit doe je bij Berc Bike, op nog geen 500 meter vanaf Hotel Ruimzicht.

Voor het perfecte mountainbike weekend in Gelderland is Hotel Ruimzicht ook een ideaal startpunt. Vanaf de parkeerplaats ben je vrijwel direct op de Montferland route (route Zeddam). Daarnaast kun je in één weekend direct andere toproutes uit de Achterhoek fietsen (o.a. Lochem, Ruurlo en Vorden). Met de auto rijd je in minder dan 30 minuten naar startpunten van deze routes. 

Ontdek de prachtige omgeving op de mountainbike

Fietsverhuur

Wil je een fietsen in de Achterhoek en daarbij huren tijdens je verblijf? Bij ons kun je fietsen reserveren welke worden geleverd door de lokale fietsenmaker. Vanaf € 27,50 euro per dag kun je al een elektrische fiets reserveren. Liever een normale fiets met 7-versnellingen? Dat is ook mogelijk vanaf € 12,00 per dag. Een mountainbike huren? Neem contact op met onze receptie voor meer informatie.

Goed om te weten

Ruimzicht beschikt over een afgesloten fietsenstalling, zodat je jouw fiets droog en veilig kan opbergen. Elektrische fietsen kunnen hier opgeladen worden. De sleutel voor deze fietsenstalling is bij de receptie af te halen. Het ideale startpunt voor fietsen in de Achterhoek

afgesloten-fietsenstalling

Fietsarrangement

Speciaal voor fietsliefhebbers bieden wij een 3-daags fietsarrangement aan. In dit arrangement is alles inbegrepen waar je naar op zoek bent tijdens jouw sportieve vakantie.
Het 3-daags fietsarrangement voor fietsen in de Achterhoek bestaat uit:

  • 2x overnachting in een comfort kamer
  • 2x ontbijt van ons uitgebreide ontbijtbuffet
  • 1x 3-gangen dagmenu op de dag van aankomst
  • Ontvangst met een kopje koffie of thee
  • 1x waardebon voor een portie bittergarnituur
  • Fietsroutes en informatie van de omgeving
  • Optie om toe te voegen aan uw verblijf: een heerlijk lunchpakket voor onderweg
pieterpad-overnachting
Heerlijk tot rust komen in een zacht bed – Fietsen in de Achterhoek

Hotspots – Fietsen in de Achterhoek

Kasteel Wisch

Kasteel Wisch is een particulier bewoond kasteel welke is gevestigd in een oase van rust in het centrum van Terborg. In het park staat de dikste walnotenboom van Nederland. De Geldersche Kastelen hebben de erfpacht gekregen om het gebouw te restaureren.

De oude grafelijke torenmolen

De Torenmolen is een rond, zwaargebouwde stenen windmolen voor het malen van graan en gaat terug tot 1280. De Torenmolen is naar alle waarschijnlijkheid vóór 1441 gebouwd. In 1974 en 1990 is de Torenmolen grondig gerestaureerd. De Torenmolen van Zeddam staat in de Top-100 van de Nederlandse monumentenlijst en is zeker een bezoek waard!

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is één van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 12e eeuw. Het kasteel ontleent zijn defensieve kracht aan de gracht die het gebouw omringt. Het kasteel heeft dan ook de grootste waterburcht van Nederland. In de 80-jarige oorlog was het kasteel een machtige vesting. Momenteel kan het kasteel bezocht worden en is het zelfs mogelijk om te overnachten in een van de torensuites.

Wijngaarden – Wijnroute Montferland

Ben je benieuwd naar de wijngaarden van de Achterhoek? Stap op de fiets en ontdek de Achterhoekse wijnbouw, verschillende wijngaarden en maak kennis met bevlogen wijnbouwers die je vol passie vertellen over hun bedrijf. Wijnroute Montferland komt langs drie wijngaarden: Wijngaard ’t Oerlegoed, Wijngoed Avitera en Wijngaard Bergherbos.

Proef de Achterhoek

Wil je naast het fietsen in de Achterhoek ook de Achterhoek proeven? Wij vinden het leuk om onze gasten een complete Achterhoekse beleving mee te geven. Daarom zijn er in onze brasserie Brût diverse echte streekproducten te proeven. Zo proef je hier diverse Achterhoekse wijnen en bieren. Daarnaast serveren wij lokale vleesgerechten en desserts. Benieuwd naar ons aanbod? Vraag dan zeker in onze Brasserie naar de verschillende lokale producten.

Plan jouw fietsvakantie in de Achterhoek

Ben jij van plan om dit jaar in Nederland op vakantie te gaan en lekker te gaan fietsen? Ruimzicht is de perfecte locatie voor een ontspannen verblijf om heerlijk tot rust te komen na lange fietstochten. Bij aangenaam weer kun je neerstrijken op ons terras met uitzicht op de Montferlandse bossen of een warme douche nemen in uw comfortabele hotelkamer. Bekijk hier het fietsarrangement.  Wij hopen dat jullie snel komen genieten van al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wensen die nog niet zijn besproken? Neem gerust contact op, onze receptionistes denken graag met je mee!

Meer weten?

Neem contact op met Hotel Restaurant Ruimzicht. Wij vertellen je er graag meer over.

Neem contact op