Sfeervolle overnachting in een torensuite

Op zoek naar een luxe en romantische locatie om te overnachten in de Achterhoek? Dan is een overnachting in een van de oude verdedigingstorens van Kasteel Huis Bergh zeker iets voor jou! Kasteel Huis Bergh is het grootste en best bewaarde kasteel van Nederland. Het kasteel heeft een slotgracht, een ophaalbrug, wapperende vlaggen, rood-wit gekleurde luiken en verdedigingstorens.

Let op! Vanaf 1 oktober 2023 starten de bouw/ renovatiewerkzaamheden van Kasteel Huis Bergh. Het kasteel is gesloten! Vanaf 1 januari 2024 staat het kasteel deels in de steigers. Gedurende de renovatie worden diverse activiteiten georganiseerd. Het nieuwsbericht over de renovatie is hier te lezen.

Een echte kasteelovernachting

Sinds 2008 zijn de twee oorspronkelijke verdedigingstorens op de voorburcht ingericht als luxueuze suites waar je in kunt overnachten. Sterker nog, wanneer je kiest voor een overnachting in één van onze suites, dan kies voor een fantastische beleving. Je kunt in alle rust heerlijk genieten van de prachtige omgeving rondom het Kasteel Huis Bergh. Een overnachting in de toren kun je ook perfect combineren met een diner bij Brasserie Brût in Zeddam.

Dit Torensuite arrangement bestaat uit

  • Een overnachting in een luxueuze suite in een kasteeltoren van Kasteel Huis Bergh
  • Een uitgebreid ontbijt in jouw torensuite

Dit arrangement is het gehele jaar te boeken.

Ronde Torensuite

Wanneer je door de toegangspoort van Kasteel Huis Bergh loopt, ga je recht op de ronde torensuite af. De toren ligt vrijstaand naast de ophaalbrug over de slotgracht. Via een kleine trap aan de voorzijde van de toren kom je op de 1 e etage. Hier vind je de uitgebreide slaapkamer en de moderne badkamer met een heerlijk bad. De trap naar het sfeervolle leefgedeelte op de 2 e verdieping is klein en smal, precies zoals het in een historische verdedigingstoren moet zijn.

In het leefgedeelte zorgen de ronde muren en hoge plafonds voor een bijzondere sfeer. Het uitzicht vanuit de kleine vensters zijn buitengewoon. Aan de ene zijde is er zicht op het indrukwekkende kasteel en aan de andere zijde kijk je uit op de laatmiddeleeuwse wal met het parkbos: De Plantage. Beneden aan de waterkant heb je een privéterrasje. Deze ligt aan de oever van de prachtige slotgracht.

torensuite overnachting ronde torensuite
De ronde Torensuite

Platte Torensuite

De platte toren ligt direct naast het Koetshuis. Via een smalle buitentrap kom je op de 1 e etage van de torensuite. Hier is de ruime slaapkamer en de moderne badkamer met douche. De oude muren, hoge plafonds en de nisjes met kleine ramen zorgen voor een intieme sfeer. Een wenteltrap buiten de slaapkamer leidt je naar het sfeervolle leefgedeelte op de 2e etage. Hier kun je relaxen en genieten van het comfort dat deze suite je biedt. Ook heb je een heerlijk privéterrasje voor de torensuite.

de platte Torensuite

Prijs overnachting Torensuites

Ma t/m doVrij t/m zaZo
Platte toren€264,50€294,50€264,50
Ma t/m doVrij t/m zaZo
Ronde toren€264,50€294,50€264,50
Ik wil boeken

Kasteel Huis Bergh

Huis Bergh is van de 12e eeuw tot en met de 20e eeuw bewoond geweest. De verschillende heren en graven Van den Bergh hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het gebied en sommigen hebben zelfs op landelijk niveau geschiedenis geschreven. In de Tachtigjarige Oorlog werd een belangrijke stempel gedrukt op de Berghse geschiedenis door Willem IV graaf Van den Bergh.

Veelgestelde vragen over Torensuite arrangement

Vanaf hoe laat kunnen wij inchecken?

Inchecken is mogelijk vanaf 14:00 uur.

Hoe laat moeten wij uitchecken?

Wij vragen je uit te checken voor 11:00 uur

Waar kunnen wij inchecken?

Van dinsdag tot en met zondag kan er ingecheckt worden bij Kasteel Café Heeren Dubbel. Dit bevindt zich op het plein naast de torensuites. Het adres is Hof van Bergh 8 in ‘s Heerenberg. Op maandag kan er ingecheckt worden bij Hotel, Restaurant Ruimzicht in Zeddam, Kilderseweg 19. Wij zullen dan meerijden, om je bij het kasteel verder in te checken.

Hoe werk het met het ontbijt?

Een van onze medewerkers bezorgt het ontbijt op bed, precies op de door jouw gewenste tijd! Mochten jullie (allergieën/wensen?) hebben voor het ontbijt? Laat het ons gerust weten, wij kijken graag met jullie mee naar mogelijkheden.

Ik heb een cadeaubon/voucher, wat moet ik hiermee doen?

Indien je een cadeaubon/voucher hebt, dan vragen wij je om deze in te leveren bij het inchecken. Vergeet niet bij je reservering te vermelden dat je een cadeaubon/voucher hebt! Mocht je dit zijn vergeten? Bel ons dan gerust: 0314-651941.

Is de toren geschikt voor mindervalide personen?

Nee, helaas is de toren niet geschikt voor minder valide personen aangezien er geen lift aanwezig is.

Zijn huisdieren toegestaan?

Nee, helaas zijn huisdieren niet toegestaan in de torensuites.

Ik wil boeken

5 Tips waarom je zeker een overnachting in een Torensuite moet boeken!

Tip 1: Unieke beleving – Geniet van een unieke beleving in een van de torensuites! De torensuites waren oorspronkelijk verdedigingstorens. In de torensuites kun je de sfeer van de middeleeuwen proeven en de intimiteit ervaren van de dikke kasteelmuren, de nisjes en de smalle wenteltrap. Je zult je de koning of koningin te rijk voelen.

Tip 2: Bezoek een van def leukste attracties van Montferland, Kasteel Huis Bergh – Huis Bergh is van de 12e eeuw tot en met de 20e eeuw bewoond geweest. De verschillende heren en graven Van den Bergh hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het gebied en sommigen hebben zelfs op landelijk niveau geschiedenis geschreven. In de Tachtigjarige Oorlog werd een belangrijke stempel gedrukt op de Berghse geschiedenis door Willem IV graaf Van den Bergh. Bezoek het Kasteel Huis Bergh en ontdek nog veel meer!

Tip 3: Rijk voor je alleen – Overnacht je in een van de torensuites? Dan heb je het rijk helemaal voor jou alleen! De twee torensuites zijn de enige slaapplekken rondom het kasteel. Hoe gaaf is het om het rijk helemaal voor jezelf te hebben? En zeker te weten dat er niemand is die jullie fantastische beleving kan verstoren!

Tip 4: Lunchen bij Kasteel Café Heeren Dubbel – Zie jij je jezelf al op het terras zitten met een verfrissend glas wijn in je hand en een imposant kasteel op de achtergrond? Dit is een ervaring die je bij geen enkel ander café in de regio kan ervaren! Ga lekker op het terras zitten bij Kasteel Café Heeren Dubbel en geniet van een heerlijke lunch of borrel. Leuk weetje: Kasteel Café Heeren Dubbel bevindt zich in het oude koetshuis van Kasteel Huis Bergh!

Tip 5: Culinair genieten – Wil jij je overnachting in de torensuite nog bijzonderder maken? Bij Hotel Ruimzicht bieden wij een unieke ervaring aan. Geniet van de omgeving, de luxe en een heerlijke avond culinair genieten bij Brasserie Brût. Bekijk het culinair arrangement om nog meer te weten te komen!

Tips om extra bij jouw overnachting te boeken

Wil jij je overnachting nog romantischer maken? Bekijk dan eens de extra bij te boeken opties! Je kunt namelijk rozenblaadjes, bonbons, een boeket bloemen of een fles Cava bestellen. Geef dit aan tijdens het maken van je reservering of bel ons!

Dhr. van Egmond

8 recensies geschreven

Mooie locatie naast het centrum. Grote, mooie en luxe suite in de “platte toren”.

Mevr. Meyers

6 recensies geschreven

De meest unieke locatie, geweldig, wat een feest om daar te logeren. Prachtig park, mooie omgeving, slapen en ontbijten in kasteeltoren.

Dhr. Koster

8 recensies geschreven

De omgeving is prachtig en de toren heeft een warme, comfortabele en authentieke sfeer.

Prijs arrangement

€ 134,75 p.p. Deze prijs is op basis van een overnachting in een torensuite naar keuze per persoon per nacht van maandag tot en met donderdag of zondag. Voor de overige prijzen kunt u klikken op de button hieronder.    

Ik wil boeken